In memoriam Wout Robbemondt

Vrijdag 25 maart bereikte ons het droevige bericht dat Wout Robbemondt, onze oud voorzitter, erevoorzitter en drager van de waarderingsspeld in goud van de KNVB, na een slopende ziekte op 85-jarige leeftijd is overleden.

Wout werd geboren op 20 oktober 1936 en hij werd in 1960 lid van voetbalvereniging Well. Hij was geen talentvolle voetballer, want volgens de annalen heeft hij ooit slechts één officiële wedstrijd gevoetbald. Hij nam echter wel heel snel zijn verantwoordelijkheid, want hij kwam in het bestuur op 27 januari 1964 en op 15 januari 1970 verruilde hij zijn voetbalschoenen definitief voor de voorzittershamer.

Wout zijn sportiviteit heeft er waarschijnlijk niets mee te maken, maar hij moest als voorzitter tot 1986 wachten voor het vlaggenschip zijn eerste kampioenschap kon vieren. Daarna braken er onder leiding van Wout vele sportieve jaren aan.

Hij was vooral een constructieve voorzitter. Hij kon een vergadering strak leiden, maar vooral constructief. Hij liet iedereen praten, hij luisterde en meestal werd er dan een beslissing genomen waarin iedereen zich kon vinden. Bij voetbalvereniging Well was het poldermodel allang door Wout uitgevonden.

Daarnaast was Wout constructief in dubbel opzicht. Want toen hij in 1964 in het bestuur kwam stonden de leden op zaterdagmiddag nog bij het zogenaamde “luik”. En vanaf dat moment is er onder zijn leiding gebouwd en gewerkt aan de uitbreiding van het complex. Er werd een houten kantine gebouwd (1970), deze werd in 1983 van een stenen muur voorzien. In 1975 werden kleedkamer 1 en 2 gebouwd en 1988 werden kleedkamer 5 en 6 gebouwd. Er kwam een tweede veld met verlichting. En in 1994 werd het pronkstuk van de vereniging gerealiseerd: de tribune. Het mag duidelijk zijn dat bouwkunde Wout zijn vak was en hij dus de ideale voorman c.q. voorzitter. En met veel zelfwerkzaamheid, wat een club als Well groot maakt, werd het dan gerealiseerd onder zijn leiding.

In de functie van “de kar trekker” heeft hij onze vereniging gebracht van een klein clubje met twee kleedkamers en één veld; tot een grote vereniging met 6 kleedkamers, een grote kantine, een bestuurskamer, twee velden en een trainingsveld, twee scheidsrechter ruimtes, een eigen was- en droogruimte, een verzorgingsruimte, een eigen parkeerplaats en een schitterende tribune. Wout was de voorzitter die letterlijk genomen de voetbalvereniging Well heeft opgebouwd.

Op 24 oktober 2002 nam Wout afscheid als voorzitter van voetbalvereniging Well. Hij had vanaf 1964 in het bestuur gezeten en was tot 2002 ruim 38 jaar voorzitter van zijn voetbalvereniging Well geweest. Hij was de 6e en de langstzittende voorzitter in de historie van Well. Bij zijn afscheid hebben we nog gememoreerd aan zijn bestuursverantwoordelijkheid en zijn lange staat van dienst met het feit dat op dat moment er van de toenmalige 234 leden er nog 141 geboren moesten worden. Hij heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van voetbalvereniging Well en rondkijkend op sportpark “De Hoef” kunnen we mede dankzij erevoorzitter Wout trots zijn op ons complex. Wij zijn als club aan Wout dan ook veel eer en dank verschuldigd.

Zijn grote betrokkenheid en liefde voor Well mag blijken uit het feit dat hij na zijn actieve periode een trouw supporter bleef van Well. Bij de laatste thuiswedstrijd van Well 1 op zaterdag 12 maart jongstleden was hij nog aanwezig en kwam hij zijn traditionele borreltje in de bestuurskamer nuttigen.

We zullen Wout met ere blijven herinneren als bestuurslid, voorzitter, supporter en opbouwer van voetbalvereniging Well, maar vooral als een betrokken, humoristisch en sociaal mens.

Wij wensen zijn vrouw Cor, zijn kinderen Christa, Kees, Anton en Meta en de overige familieleden veel sterkte bij het dragen en verwerken van dit verlies.

v.v. W.S.V. Well.