In memoriam: Piet Rooijens

Piet Rooijens.jpgVandaag, dinsdag 24 april, bereikte ons het droevige bericht dat medeoprichter, oudste en nog steeds actief lid Piet Rooijens na een kortstondig ziekbed op 94-jarige leeftijd is overleden.

Piet is geboren op 9 augustus 1923. Op 21 juni 1946 werd voetbalvereniging Well onder de Lindeboom in Well opgericht. Piet was een van de aanwezige oprichters en een van de eerste leden van onze club.  

Naast voetballer bij Well was Piet ook een van de leden die al snel verantwoordelijkheid nam. In de beginjaren van Well was hij secretaris en in 1958 werd hij penningmeester van de club. Piet kreeg deze functie echter niet goed gecombineerd met zijn werk als boekhouder en de vele andere sociale functies binnen de gemeenschap van Well-Ammerzoden, daarom bleef hij dit tot 1960. Na deze actieve periode als bestuurslid werd Piet consul van onze vereniging, deze taak bleef hij zeer trouw vervullen tot augustus 2000.  

Piet was niet alleen een man die verantwoordelijkheid wilde dragen, maar hij was ook actief als voetballer en leider. In de jaren zeventig was er een grote trouwe club van veteranen die wekelijks voetbalden met Piet als leider. En in 1972 werd dit elftal glansrijk kampioen in hun klasse.  

Ook als scheidsrechter heeft Piet vele jaren Well en de KNVB gediend. Dat Piet een voorkeur had voor Well bleek bij een wedstrijd in Drongelen in 1953. Well kon in dit jaar kampioen worden als Drongelen de laatste wedstrijd zou verliezen. De scheidsrechter bij deze wedstrijd was Piet Rooijens. Bij de stand 2-2 besloot de scheidsrechter uit Well een penalty aan de tegenstander van Drongelen te geven. Resultaat: Well kampioen en Piet moest heel hard naar huis fietsen.  

Na zijn actieve periode bleef Piet altijd zeer betrokken bij Well. Tot voor kort kwam hij elke zaterdag zo rond twaalf uur lunchen in de kantine en genieten van Well 1 of een ander elftal dat speelde op het hoofdveld.  

Zijn grote betrokkenheid en liefde voor Well mag blijken uit het feit dat hij tot en met dit seizoen nog voor Well actief was. Piet heeft namelijk vanaf de oprichting, vanuit zijn professie als boekhouder, elk jaar de financiële jaarcijfers, die moeten worden ingediend bij de KNVB, samengesteld.  

We zullen Piet blijven herinneren als oprichter, voetballer, leider, bestuurslid, scheidsrechter, consul, sponsor, supporter, maar vooral als een betrokken en sociaal mens.  

Wij wensen de familie Van Beers – Bouman en de overige familieleden veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

Bestuur

v.v. W.S.V. Well.

 

In verband met het overlijden van Piet zijn alle thuis- en uitwedstrijden voor zaterdag 28 april aanstaande uitgesteld.